Direct naar artikelinhoud

Israël start onderzoek naar moordende bom op Gaza

Nog twee kinderlijkjes gevonden onder puin

Brussel

Eigen berichtgeving

Na felle internationale maar vooral ook binnenlandse kritiek is de Israëlische regering bereid een onderzoek te laten instellen naar de oorzaken van het totaal uit de hand lopen van de recente luchtaanval op Gaza-stad. De binnenlandse veiligheidsdienst Shin Beth en de militaire inlichtingendienst zullen het onderzoek in handen nemen.

De regering-Sharon probeert het te houden bij "fouten" en "vergissingen", maar Israëlische parlementsleden en de vredesbeweging zijn niet mals voor de eigen bewindsploeg. Oppositieleider Yossi Sarid zei: "Wie een F16 een bom van een ton op een woonwijk laat gooien, weet perfect wat er zal gebeuren." De vredesbeweging Gush Shalom had het over een door Sharon bevolen "terroristische aanval".

In de puinhopen van de gebouwen die werden getroffen tijdens de Israëlische luchtaanval zijn gisteren de lichamen van nog twee kinderen gevonden. Daarmee is het aantal Palestijnen die bij de aanval zijn omgekomen gestegen tot zeventien. Elf van de gedode Palestijnen waren kinderen onder de dertien jaar. De gisteren gevonden kinderen waren naar schatting één en vier jaar oud. (FS)

Buitenland, pagina 13