Direct naar artikelinhoud

Mathijssen pakt eerste punt met Germinal Beerschot

Jacky Mathijssen behaalde zaterdag op Westerlo zijn eerste punt als trainer van Germinal Beerschot. ‘Maar eigenlijk hadden het er drie moeten zijn’, opperde Mathijssen terecht. Aan echte mogelijkheden had GBA voor het eerst sinds lang geen gebrek. ‘Dat is sowieso een stap vooruit’, aldus nog Mathijssen.

De op het Kiel grijsgedraaide hit ‘Het was goed tot AAN de zestien’ werd afgelopen weekend door ‘DJ Jacky’ geremixt tot ‘Het was goed tot in de zestien’. Over negentig minuten had GBA kansen genoeg om de partij te beslissen, maar Tshibuabua, Custovic, Goor, Wamfor en Haroun faalden oog in oog met een erg attent keepende Yves De Winter. “Het leek wel alsof we in een kansrijke situatie niet meer wisten wat te doen”, zei Goor daarover. “We waren dat duidelijk niet meer gewend.”

“Over het resultaat ben ik ontgoocheld”, sprak trainer Jacky Mathijssen na de 1-1. “Hier zat duidelijk meer in. Zelf voetbalden we voldoende kansen bij mekaar en achteraan werden we gepakt op een half gemiste terugspeelbal (van Wamfor, KDC). Maar goed, we hebben hoe dan ook een belangrijke stap vooruit gezet. Ik had begrepen dat de ploeg het moeilijk had om in aanvallend opzicht iets te creëren. Deze keer lukte dat dus wel. De kansen nu ook nog omzetten in doelpunten moet de volgende stap zijn.”

“Het was vooral de mentaliteit die op Westerlo erg goed zat. Daardoor konden we in de slotfase nog een achterstand ombuigen. Ik zag een heleboel mensen die ervoor wilden gaan en dat stemt me tevreden.”

Eén van die gretige mannen was Bavon Tshibuabua. De 19-jarige spits kreeg zijn eerste basisplaats sinds half september en zorgde voor de nodige diepgang. Tshibuabua speelde een knappe eerste helft, met weliswaar één minpunt: hij miste een strafschop in de beginfase.

“Het was eigenlijk niet de bedoeling dat Bavon die penalty zou zetten, maar ik verwijt die jongen niets”, suste Mathijssen. “Ik heb het er moeilijker mee dat de ervaren mannen in onze ploeg de bal niet zelf opeisten (vooraf waren Custovic en Goor aangeduid, KDC). Die zaak zullen we later intern nog wel eens bespreken.”

Het belangrijkste nieuws van de avond bleef dat Mathijssen zijn start als GBA- coach niet miste. “De groep was ‘mee’. Er waren geen zwakke schakels en iedereen deed wat van hem gevraagd werd”, besloot Mathijssen op een positieve noot.