Spelers Anderlecht hullen zich in stilzwijgen, gehavende spelersbus na woelige nacht

Na een woelige nacht zijn de spelers van Anderlecht teruggekeerd in een gehavende spelersbus naar het oefencomplex in Neerpede. Daar bleven ze ruim twee uur binnen voor ze zonder een woord te zeggen terug naar huis vertrokken, al spraken de vele beteuterde gezichten boekdelen na de rampavond op Sclessin.

Jug, gegy, jefi

Na de supportersrellen gisterenavond tijdens de topper tegen Standard werd ­gevreesd dat de bus nooit zou kunnen binnenrijden op het complex in Neerpede en dat de integriteit van de spelers in gevaar zou komen. Daarom werd besloten dat de spelers beter een nacht op hotel bleven in plaats van hun auto’s te gaan ­ophalen.

Door het dreigement van de politie om pv’s op te stellen tegen diehards werd het rond één uur vannacht weer rustig aan de poorten van het oefencomplex. Rond tien uur vanochtend arriveerden de spelers uiteindelijk terug op Neerpede. Daarbij was duidelijk te zien dat de bus niet zonder schade uit Luik is teruggekeerd. Na aankomst moest de buschauffeur een kapotgeslagen ruit dichtplakken met tape.

En de spelers? Die trokken meteen naar binnen, waar ruim twee uur bleven. Iets voor de middag vertrokken technisch directeur Frank Arnesen, trainer Fred Rutten en alle spelers terug naar huis. Wat ze in de tussentijd allemaal gedaan hebben, is onbekend. In het oefencomplex volgt er na iedere normale match steevast een debriefing en een uitlooptraining, maar na de ongeziene gebeurtenissen van gisterenavond zouden de spelers enkel tijd in de fitness hebben doorgebracht. In principe staat er morgen geen training op het programma.

Bescherming Verschueren stopgezet

Anderlecht-manager Michael Verschueren ging gisterenavond als enige zijn wagen nog ophalen in Neerpede. Hij ging de confrontatie met de aanwezige fans toen niet aan. Twee politieauto’s en spotters van de federale politie hielden alles onder controle. De politie patrouilleerde vannacht ook nog extra in de buurt van het huis van Verschueren en middenvelder Sven Kums, maar intussen zijn die acties stopgezet.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL