© AFP

Nederlandse Ter Mors neemt afscheid van shorttrack

Jorien ter Mors neemt deze winter afscheid van het individueel shorttracken en zal zich met oog op de Winterspelen van 2018 concentreren op het langebaanschaatsen. Het WK shorttrack volgend jaar maart in Rotterdam is vermoedelijk haar laatste wedstrijd, ze wil dan nog graag meedoen met de aflossingsploeg. De Twentse schaatsster meldde haar besluit donderdag bij de NOS.

Ter Mors behaalde in 2014 de Europese titel in het shorttrack en veroverde op de Winterspelen in Sotsji olympisch goud op de 1500 meter. Vorig seizoen greep de 26-jarige Ter Mors in Seoel de wereldtitels op de 1000 en 1500 meter. Haar besluit komt redelijk onverwacht, want aan het begin van dit seizoen benadrukte Ter Mors nog dat ze het shorttrack met de langebaan zou combineren, zoals ze al enkele jaren deed.

De schaatsster raakte geëmotioneerd toen ze aan de NOS-verslaggever vertelde dat de liefde voor het shorttracken over is. “Na twaalf jaar is de verliefdheid een beetje over. Het gevoel is niet meer hetzelfde. Stel je voor dat je een mooie relatie met iemand hebt en die gaat na twaalf jaar uit. Zo voelt het.”

Ze ziet het WK in eigen land wel als een mooi moment om afscheid te nemen van het shorttrack. “Dat is wel de insteek. Ik ben een mooi plaatje in het relayteam en wil dat nog niet weggooien voor iets wat in eigen huis een groot spektakel kan zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer