© BELGA

Tweede plaats voor Colsaerts na foutloze eerste ronde op golfkampioenschap in Dubai

Nicolas Colsaerts heeft na een voortreffelijke openingsronde van 67 slagen beslag kunnen leggen op een gedeelde tweede plaats tijdens het World Tour Championship golftoernooi (EPGA/7.475.240 euro) in Dubai. Thomas Pieters staat na een ronde van 72 slagen op een gedeelde 33e plaats.

Colsaerts, die maandag zijn 34e verjaardag vierde, zette een foutloze eerste ronde neer van vijf onder par en dit na vijf birdies. De Brusselaar, nummer 39 op de European Ranking, lukte birdies op de holes zes, zeven, tien, vijftien en achttien. In de tussenstand telt Colsaerts één slag meer dan de Engelsman Lee Westwood, waarmee hij in 2012 tijdens de Ryder Cup het duo Tiger Woods/Steve Stricker na een fenomenale wedstrijd versloeg. Colsaerts zette met zijn ronde van 67 slagen zijn beste ronde ooit op de Jumeirah golfbaan neer.

Pieters speelde een zeer wisselvallige eerste ronde. Zo putte hij net als Colsaerts vijf birdies weg waartegen hij echter drie bogeys en een dubbele bogey moest incasseren.

De absolute toppers, die in Dubai strijden voor de European Tour eindzege, lieten het enigszins afweten. Zo moest de Zweed Henrik Stenson, de leider in het European Tour tussenklassement, net als Pieters een ronde in par noteren. De Noord-Ier Rory McIlroy, ‘s wereld nummer twee, kwam niet verder dan een ronde in 75 slagen en een daarbijhorende 55e plaats. De Engelsman Danny Willett, de Masters kampioen, kwam rond in 71 slagen en sloot dag één af op een gedeelde 24e plaats.

Stand na eerste ronde:

1. Lee Westwood (Eng) 66 -6

2. Nicolas Colsaerts (Bel) 67

. Julien Quensne (Fra) 67

4. Joost Luiten (Ned) 68

. Sergio Garcia (Spa) 68

. Francesco Molinari (Ita) 68

7. Louis Oosthuizen (ZAf) 69

. Matthew Fitzpatrick (Eng) 69

. Alexander Levy (Fra) 69

. Jaco Van Zyl (ZAf) 69

. Marcus Fraser (Aus) 69

. Kiradech Aphibarnrat (Tha) 69

...

33. Thomas Pieters (Bel) 72

# Belga context ## Related picture(s) [World Tour Championship golf - RIO 2016 OL...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer