Direct naar artikelinhoud

Anderlechtmanager Van Holsbeeck in Egypte voor transfer Shikabala

Er is mogelijk een doorbraak in de zaak Shikabala. De voorzitter van Zamalek lijkt nu toch bereid een delegatie van Anderlecht te willen ontvangen om te onderhandelen over een transfer. Vandaag vertrekt Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck naar Caïro waar hij eerst nog met de speler zal praten. Morgen heeft hij dan een onderhoud met de voorzitter en het directiecomité van Zamalek.

De doorbraak komt er wellicht na de dreiging van Anderlecht om de speler via juridische weg te willen binnenhalen. Tot hiertoe weigerde Zamalek immers iedere minnelijke oplossing. Zelfs toen Anderlecht het oorspronkelijke bod van 1,6 miljoen euro naar 2 miljoen euro optrok, bleef de voorzitter van Zamalek het been stijf houden.

Hoewel de Egyptische club zijn speler zelfs een verbeterd contract wil laten ondertekenen, en hem een miljoen euro per jaar biedt, blijft Shikabala ervan overtuigd dat zijn toekomst in Anderlecht ligt. Hij kijkt vooral uit om met paars-wit de Champions League in te trekken. Al stelt hij nu voor om de transfer een half jaar uit te stellen.

Volgens sommige bronnen zou hij evenwel bang zijn voor mogelijke represailles in Egypte, mocht Anderlecht naar de FIFA stappen. Maar volgens het managementbureau dat de speler vertegenwoordigd was hij vooral bang tijdelijk zelf geschorst te worden mocht Anderlecht de zaak voor de FIFA brengen. Dat is volgens de zaakwaarnemers echter niet geval.