Direct naar artikelinhoud

Standard laat dure punten liggen

Voor de Rouches is het al het derde gelijkspel op eigen veld. Zo wordt het lastig om in de buurt van de eerste plaats te komen.

Net als tegen Arsenal kwam Standard snel op voorsprong. Een vrije trap van Carcela werd in de Brugse muur door Iachtchouk beroerd. Breda wees naar de stip. Jovanovic, ondanks zijn knieletsel aan de aftrap, zette de penalty om. Zijn zesde doelpunt al in deze competitie.Cercle reageerde. Hoofdzakelijk op rechts via Boi en de zich goed vrijlopende Sergeant. Mulemo, voor het eerst sinds lang opnieuw in de basis, kreeg het moeilijk. Dat Jovanovic weinig of niet stoorde, was daar zeker niet vreemd aan. Drie centers van Boi draaiden langs de verste paal buiten zonder dat Bolat er vat op kreeg. Het kan best zijn dat de doelman van Standard er in twee van de drie gevallen zeker van was dat de voorzetten centimeters naast zouden gaan, maar die indruk wekte hij niet.

Mbokani

Mbokani had nog maar weinig laten zien, toen hij in de 18de minuut met een listig steekpasje Marcos vrijspeelde in de rug van de Cercledefensie. De voorzet van de Braziliaan werd aan de tweede paal met een fikse lendenruk overgenomen door De Camargo. De bal ketste af op de lat. Het zit De Camargo niet mee. Ook op Lokeren trof hij het doelhout.Standard stoorde wel hoog, maar drukte niet echt en maakte geen tempo. Voor gevaar bleef het bijgevolg wachten op stilstaande fases. Coppens liet een scherp aangesneden vrije trap van Carcela door de handen glippen maar niemand bij Standard profiteerde.

Uitgefloten

Bij het ingaan van het derde kwart maakte Jovanovic een fraaie actie langs een paar tegenstanders. Zijn voorzet van op het verlengde van de doellijn werd door De Camargo over gekopt. Jovanovic week uit naar de rechterflank en trachtte solerend door te breken. Hij werd op de rand van de zestien foutief gestopt en gebaarde meteen: ík ga de vrije schop trappen. De bal ging ver over.Standard krasselde na de rust meer dan het voetbalde. Het publiek werd nerveus, humeurig zelfs. Het begon zijn favorieten uit te fluiten. Een zeldzaamheid op Sclessin. Een begrijpelijke reactie, omdat de Rouches er niet in slaagden de bal bij te houden, laat staan voor gevaar te zorgen.Halfweg de tweede helft kwam de beste doelpoging van Vossen. Zijn kopbal ging voorlangs. Carcela en Mangala, die een goeie eerste helft hadden gespeeld, geraakten ook de draad kwijt. Zeven minuten voor tijd werd het gebrek aan creativiteit en samenhang van de Rouches afgestraft met de Brugse gelijkmaker via Evens.Nieuwkomer Dacourt, die eeder op de dag zijn contract tekende, keer ernaar en kwam zeker niet onder de indruk van zijn nieuwe ploeg. En Defour? Doe vrat zijn kas op in een loge.(AR)