Jongeman krijgt ‘waarschuwingsschot’ van luchtdrukgeweer in oog

© ss

Een Torhoutse twintiger riskeert een effectieve celstraf omdat hij een kennis in het oog raakte met een luchtdrukgeweer. De jongeman moest zich donderdag verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Ieper. De openbare aanklager vordert een gevangenisstraf. Het slachtoffer weet, bijna twee jaar na de feiten, nog steeds niet of hij zijn oog kan houden.

Op 19 januari 2015 vuurde K.V. (21) een schot af vanop de eerste verdieping van zijn woning. Het oog van A.H. (23) werd geraakt en liep ernstige schade op. Hij sprong voor zijn toenmalige vriendin T.F. (22) om haar te beschermen. Aanleiding was een discussie over een hond. Die werd opgevangen door K.V. maar moest een spuitje krijgen na een bijtincident. De eigenaars wilden hun dier ophalen, maar K. deed de deur niet open.

“Nadat hij dat schot afvuurde, achtervolgde hij de vriendin van A. nog met een samoeraizwaard”, zei de burgerlijke partij. “We hebben op heden nog geen concrete begroting. Het is nog steeds afwachten hoe zijn oog herstelt. Indien er een ontsteking ontstaat, kan hij het oog nog steeds verliezen.” Zijn advocaat vraagt 5.000 euro provisie en de aanstelling van een deskundige.

“Er was minstens sprake van provocatie”, sprak advocaat Didier Crombez ter verdediging van K.V. “Het koppel had al bedreigende sms’jes gestuurd en was een week eerder al op de deur gaan bonken. Hij wilde enkel een waarschuwingsschot afvuren. Hij heeft nooit zulke zware gevolgen willen veroorzaken en had zelfs niet op het slachtoffer gemikt.” Beklaagde daagde het koppel ook zelf voor de rechter voor bedreigingen en vernieling.

Vonnis op 15 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen