© Shutterstock

Brugge op één na meest inspirerende stad ter wereld

Brugge is de tweede meest inspirerende stad ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek dat boekingssite Travelbird heeft gepubliceerd. De West-Vlaamse stad moet enkel het Amerikaanse Miami laten voorgaan.

vwh

De online reisspecialisten deden op basis van acht criteria, die verband houden met innovatie en creativiteit, onderzoek naar welke steden reizigers het meest inspireren. Zo werd gekeken naar de aanwezigheid van theatergezelschappen, kunstacademies, galerieën, musea, filmindustrie, muziekproductie en start-ups op populaire bestemmingen.

Er werd ook onderzocht hoe vaak er met Google wordt gezocht naar romantische bezigheden in de steden en welk karakter de plekken hebben. Zo kon worden bepaald wanneer een stad op zijn mooist is om vakantiegangers te inspireren om seizoensgebonden reizen te maken.

© Shutterstock

Het Amerikaanse Miami prijkt helemaal bovenaan de lijst, gevolgd door Brugge. De West-Vlaamse trekpleister is de enige Belgische stad in de top tien, maar in de volledige lijst duiken nog andere plekken zoals Antwerpen (nummer 38), Gent (nummer 40) en Brussel (nummer 51) op.

1. Miami, Verenigde Staten

2. Brugge, België

3. San Francisco, Verenigde Staten

4. Bristol, Verenigd Koninkrijk

5. Reykjavik, IJsland

6. Santiago de Compostela, Spanje

7. Salzburg, Oostenrijk

8. Zürich, Zwitserland

9. Heidelberg, Duitsland

10. Firenze, Italië

Qua aangeraden bestemmingen voor een winters tripje scoren drie Belgische steden een plek in de top 25. Brugge staat in die ranglijst op nummer 16, Gent neemt de 20e positie in en Brussel staat op de 24e plaats. De ideale winterbestemming volgens de analyse is het IJslandse Reykjavik, gevolgd door het Finse Helsinki en het Noorse Oslo. Op zoek naar zon, dan zijn respectievelijk Miami, San Francisco en Firenze een aanrader.

De volledig lijst vind je hier terug.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer