Direct naar artikelinhoud

Westerlo stuurt Vandenbergh naar B-kern

Kevin Vandenbergh, de 31-jarige ex-Rode Duivel, viel de voorbije weken al naast de wedstrijdkern van Westerlo, maar werd nu zelfs voor onbepaalde tijd naar de B-kern verbannen. Officieel luidt het dat uit testen gebleken is dat hij fysiek onvoldoende in orde is, maar het is geen geheim dat ze bij Westerlo maar wat graag af willen van het dure contract van Vandenbergh, veruit de bestbetaalde speler bij de Kemphanen.

Hasi: 'Tijd van Praet bij Duivels komt nog'

Sommigen hadden verwacht dat Dennis Praet (20) voor zijn sterke seizoenstart beloond zou worden met een eerste selectie als Rode Duivel, maar Besnik Hasi relativeert. "Hij is rijper geworden en toont nu een constante in zijn spel. Het is aan de bondscoach om hem daarvoor te belonen, maar dat is zijn keuze. Dennis heeft ook af te rekenen met veel concurrentie op zijn positie. Maar hij is nog jong en zijn tijd komt nog."

Messi toch naar rechtbank voor belastingfraude

Lionel Messi moet voor de Spaanse rechtbank verschijnen op verdenking van belastingontduiking. Gisteren weigerde de rechter de klacht tegen de Argentijn te laten vallen. De ster van Barcelona wordt er, net als zijn vader, van beschuldigd tussen 2007 en 2009 voor 4,1 miljoen euro aan belastingen te hebben ontdoken. Vorig jaar trof de familie Messi al een schikking met de fiscus, maar er volgt nu toch een strafrechterlijke procedure. Messi en zijn vader kunnen nog tot volgende week in beroep gaan.

Witsel definitief out voor Andorra en Bosnië

Marc Wilmots had gehoopt dat hij Axel Witsel zou kunnen recupereren voor de interland in Bosnië van 13 oktober, maar dat lukt niet. Bijkomend onderzoek wees uit dat Witsel een scheur in de ligamenten van de enkel heeft opgelopen. De middenvelder mag pas hervatten op 22 oktober. "Veel succes & sterkte tijdens jouw revalidatie", tweette de bondscoach, die geen vervanger oproept voor Witsel. Maandag vat Wilmots de voorbereiding op België-Andorra (10 oktober) aan met 23 spelers.