Direct naar artikelinhoud

Grégoire, ontgoocheld bij Anderlecht, onmisbaar bij Gent

GENT l Het seizoen loopt op wieltjes voor Christophe Grégoire. De linkspoot van AA Gent staat al jaren te boek als een groot talent maar pas op zijn 27ste lijkt zijn carrière echt van de grond te komen. Veel scorend en spelbepalend bij de Buffalo's en sinds kort ook Rode Duivel.

Morgenavond keert Grégoire terug naar Anderlecht, de club die hij eind 2005 na amper zes maanden en enkele ontgoochelingen rijker alweer verliet. "Ik heb er inderdaad geen goede periode gehad", beschrijft Grégoire zijn korte doortocht bij Anderlecht, waar hij na het ontslag van Hugo Broos volledig uit beeld verdween. "Maar mocht Broos daar nu nog trainer zijn, zat ik er waarschijnlijk ook nog. Het was Broos die me bij Moeskroen weghaalde en mij ook meteen in de ploeg dropte. Hij had wél vertrouwen in mij."

In tegenstelling tot Vercauteren?

"Als speler is het belangrijk dat de trainer je vertrouwen geeft. Dat had ik hier bij Gent met Leekens en nu ook met Sollied. Met al mijn vorige trainers ook trouwens. Enkel bij Vercauteren liep het mis. Al weet ik niet waarom. Mijn enige probleem bij Anderlecht was dat ik er niet speelde. En dan moet je op een gegeven moment kiezen. Ik ben naar AA Gent gekomen en dat was de beste keuze. Zeker als je ziet dat ik altijd speel en hoe ik hier gegroeid ben.

"Ik denk niet dat mijn situatie was gekeerd, mocht ik langer bij paars-wit gebleven zijn. Er is bij Anderlecht immers nog niets veranderd. Neem nu Mbo Mpenza. Ze blijven maar herhalen dat ze vertrouwen in hem hebben, maar hij komt amper aan spelen toe. (lacht) Misschien zou hij ook beter naar Gent komen. Ik was op een leeftijd waar spelen het belangrijkste was. Daarvoor wilde ik gerust een goed contract laten vallen. Geld is voor mij nooit een prioriteit geweest. Het sportieve des te meer."

Je hebt het nu zelfs tot Rode Duivel geschopt.

"Ik zie dat als een beloning. Toen ik bijna drie jaar geleden naar Anderlecht verhuisde, zat ik ook dicht bij de nationale ploeg, maar door die slechte periode verdween ik uit beeld. Nu sta ik er terug."

Al was je debuut tegen Finland niet overtuigend.

"Zo slecht vond ik het nu ook weer niet, zeker niet voor een eerste match. Al ben ik zelf ontgoocheld, omdat ik weet dat ik de ploeg meer kan bijbrengen."

Scoren bijvoorbeeld, zoals je nu bij Gent doet.

"Dat zal nooit mijn grootste kwaliteit worden, maar ik kom wel veel meer voor doel. Dat vraagt Sollied ook van me. Hopelijk kan ik aan zijn verwachtingen blijven voldoen. Te beginnen op Anderlecht." (WDK)