Fitnesscoach doorprikt illusie op Facebook: “Dit ben ik van mijn minst flatterende kant”

De Amerikaanse Ashlie Molstad ziet er op haar Facebookpagina Foodie Girl Fitness meestal afgetraind uit, maar met een recente foto bewijst ze dat dat aan de juiste poses ligt. Op het bewuste kiekje toont ze dat haar buikje niet in elke houding even strak is. Hiermee wil ze de realiteitszin van haar volgers aan te scherpen.

vwh

“Zelfde meisje, ander standpunt”, begint ze haar berichtje bij een foto op Facebook. “Als ik mezelf toon hoe ik op een professionele manier poseer, dan wil ik jullie ook de minder flatterende kant van mezelf laten zien”, staat er. Op de foto zit Ashlie neer en toont ze haar buikrolletjes.

“De maatschappij heeft ons doen geloven dat we perfect moeten zijn, maar onze waarde wordt niet bepaald door het aantal vetrolletjes of kuiltjes in onze lichamen. Onszelf graag zien zoals we zijn is moeilijk, net omdat we jaren hoorden dat de echter versie van onszelf beter kon. Maar weet je, als je jezelf omarmt zoals je bent, ongeacht je houding, gebeurt er iets magisch”, schrijft de blondine.

“Ik wil niet zeggen dat ik het niet hard vind om van het lichaam te houden dat ik kreeg, maar ik begrijp wel dat werken om mezelf graag te zien de zwaarste job is die ik ooit zal hebben. Onze lichamen zijn niet kapot. De boodschap die magazines ons meegeeft door modellen te fotoshoppen moet wel kapot te krijgen zijn. Onthoud dat je bijzonder bent, alleen al omdat je leeft. Dat is pas inspirerend.”

De post verzamelde meer dan 166.000 likes en werd bijna 60.000 keer gedeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer