Direct naar artikelinhoud

Benteke boezemt weer angst in

Het nieuwe jaar lacht Christian Benteke toe na een 2014 om snel te vergeten door die zware achillespeesblessure. Tegen Manchester United, scoorde Benteke een knap doelpunt en woog hij op de defensie. Enkel het resultaat viel hem zwaar.

Het tekent de winnaar in Benteke. In het dagelijkse leven een lieve jongen, op het veld een beest en soms ook een furie. Na het laatste fluitsignaal bleef hij nog minstens een minuut furieus discussiëren met ploegmaat Leandro Bacuna over een bal, die hij hem in zijn ogen enkele seconden eerder had moeten aanspelen om zo Aston Villa alsnog een geflatteerde zege tegen Manchester United te kunnen schenken. De pass arriveerde nooit waar Benteke hem graag had willen zien en toen sprong de zekering even.

Weg waren de drie punten, weg een tweede doelpunt. De Rode Duivel hunkerde er zo naar om zijn stijgende vormpeil te onderstrepen met twee goals in een wedstrijd. "Ik ben ongelukkig met het resultaat, maar we toonden een geweldige spirit", liet Benteke weten. "Wij blijven ervoor gaan."

Zijn openingstreffer mocht er wezen. Hij nam een voorzet in de zestien op de borst, blufte Johny Evans af met twee schijnbewegingen en krulde de bal in de verste hoek. Een doelpunt waar de klasse afdroop. De Gea stond aan de grond genageld. De Spaanse doelman van United, de enige zekere factor achter een bibberende achterlijn, hield Benteke net na rust van zijn tweede. Met een ultieme reflex tikte hij diens kopbal over de deklat, zo gaat dat met een keeper in de vorm van zijn leven. Vijf minuten later maakte Falcao aan de overkant de gelijkmaker. Benteke schudde het hoofd. Nog één keer zou hij in een scoringpositie komen. Die vervloekte laatste seconde, waarin Bacuna hem over het hoofd zag.

Vaderschap

Benteke viert woensdag overigens voor het eerst kerstavond met een gezinnetje. Het was vier maanden lang zijn geheim, maar bij het bezoek aan het Kinderhospitaal in Birmingham donderdag verklapte hij dat hij en zijn Vlaamse vriendin een zoontje hebben: Jaden.

"Iedereen moet voor zichzelf vechten, maar ook voor de familie die naar je komt kijken", zei hij aan enkele journalisten. "Ook ik heb een kindje. Een jongen. Als je kinderen hebt, ga je het leven anders bekijken. Ik hoop dat hij de beste periode van mijn carrière nog met eigen ogen kan zien."

De geboorte van Jaden was een van de weinige hoogtepunten in een jaar om snel te vergeten. Een gescheurde achillespees begin april kostte Benteke zijn WK en wellicht ook een lucratieve transfer. "Ik hoop in 2015 in de eerste plaats fit te blijven. Ik voel me nu goed, maar kan nog altijd beter. Mijn blessure is geen excuus. Ik weet dat van mezelf. Ik heb geen voorbereiding in de benen, enkel twee maanden training. Ik heb nog meer wedstrijden nodig om naar mijn beste niveau toe te groeien."

Hij is aardig op weg. Het beest boezemt weer angst in. De drie centrale verdedigers van United kunnen erover meespreken.