Direct naar artikelinhoud

Club haalt opgelucht adem bij Malinwa

Nog twee matchen en Club Brugge kan de winterstop in. Met een goed gevoel, want na de leidersplaats in de competitie en de Europese kwalificatie behoudt blauw-zwart alle kansen om in de bekerreturn KV Mechelen opzij te zetten.

Een halve finale, dat is voor de Bruggelingen al van 2007 geleden. Meteen het laatste jaar dat ze de beker ook mee naar huis konden nemen. Sindsdien was het armoe troef in de Cofidis Cup. Met een haalbare loting - de volgende tegenstander kan Charleroi of Cercle zijn - is het dit seizoen een uitgelezen kans om nog eens uit te pakken.

Michel Preud'homme stelde Achter de Kazerne dan ook zijn sterkst mogelijke elftal op. Dat is mét De Sutter in plaats van de sukkelende Castillo en ook mét Gedoz in plaats van de wispelturige Izquierdo. Achteraan is er door het blessureleed sowieso weinig speling. En voor de rest was het natuurlijk rekenen op het duo Vázquez-Refaelov.

Al was de match voor de Spanjaard na vijf minuten bijna gedaan toen Joachim Van Damme even wilde laten voelen dat Club geen vrijgeleide zou krijgen. Een geniepige trap achteraan de enkel, maar ref Lardot gaf zelfs geen geel. Vázquez moest worden verzorgd en tijdens de rust bleef hij dan ook binnen. Daar zal het wel warmer geweest zijn dan op het veld, want op een loeier van Gedoz op Biebauw na viel er bitter weinig te beleven in de eerste helft.

Sterke Biebauw

Preud'homme bracht Izquierdo in de plaats van Refaelov als rechtsbuiten, waardoor de Israëliër aanvallende middenvelder werd. Het was echter vooral Malinwa dat op enthousiasme de match in handen nam. Matthys knalde al meteen over, Claes besloot maar net naast de kruising, een zwabberbal van Kosanovic strandde op de buitenkant van de paal en Ryan kwam goed tussen op een voorzetschot van Obradovic. Club dreigde te verzuipen, maar deed dat niet.

Een kwartier voor tijd slalomde Izquierdo uit het niets langs alles en iedereen. Alleen doelman Biebauw was er te veel aan. Kansen genoeg voor de Colombiaan in de voorbije matchen, maar afwerken blijft een probleem. En om te duiden hoe weinig dominant Club gisteren na de rust was: pas een dikke tien minuten voor tijd versierde het zijn eerste hoekschop.

Dat moet na Nieuwjaar veel beter als het zich wil plaatsen. Pikant detail: vier dagen voor de terugmatch in het Jan Breydelstadion spelen de Bruggelingen ook al thuis tegen KV Mechelen in de Jupiler Pro League. Afwachten of die competitiewedstrijd door beide afgestemd wordt op de bekermatch.