Direct naar artikelinhoud

Hulpverleners doodgeschoten in Pakistan

In het noordwesten van Pakistan zijn zeven medewerkers van een lokale ngo, onder wie zes vrouwen, neergekogeld door motorrijders. De schietpartij vond plaats in Swabi, een stad in de buurt van de noordwestelijke metropool Peshawar. Alle slachtoffers hebben de Pakistaanse nationaliteit.

"Onbekende mannen op motoren hebben het vuur geopend op vrouwen en hun mannelijke collega die naar huis gingen", aldus de politiechef van het district Swabi. De slachtoffers werkten voor een ngo die werkt rond gezondheid en onderwijs. Er is een onderzoek geopend.

De schietpartij volgt minder dan twee weken na een golf van aanslagen tegen vrijwilligers en medewerkers van een vaccinatiecampagne tegen polio. Daarbij werden negen medewerkers gedood.

Intussen is bekendgemaakt dat bij de uitbraak van mazelen in Pakistan vorig jaar minstens 210 kinderen stierven. De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) berichtte dat daarom via een inentingsoperatie in de getroffen provincie Sindh vanaf midden volgende week rond de drie miljoen kinderen tegen de besmettelijke ziekte zullen worden beschermd.