Direct naar artikelinhoud

Regen kleurt de zomer

Hoe lang nog? Als een verveeld kind op de achterbank zit zowat elke Belg zich af te vragen wanneer het zomerweer zich weer laat zien.

Nu ja, elke Belg... Toch degenen die al dagen Loombandjes zitten te knopen met hun kroost. Toch degenen die een 'Zonnige groeten uit...' in de brievenbus hebben gevonden. Toch degenen die hun nieuwe zomerse outfits alleen nog maar uit de winkelzakjes hebben kunnen halen.

Gelukkig zijn er wel mensen die voor kleur op straat zorgen: arm in arm onder een helblauwe paraplu bijvoorbeeld, of helemaal verstopt in schreeuwerige regenjassen. Fotograaf Franky Verdickt spotte tijdens zijn rondrit door ons land zelfs een diehard met blote benen en tenen, een waterplas ontwijkend.

A propos: niet iedereen wordt mistroostig van dit weer. De boeren zijn best tevreden met de aanhoudende regen. "Die was nodig voor de meeste teelten", probeert Anne-Marie Vangeenberghe van de bond de boel op te vrolijken. Ze voegt er ook aan toe dat het ook niet moet blijven duren. Gelukkig zou het dat volgens de laatste berichten ook niet doen: als we de voorspellers mogen geloven wordt het begin volgende week droger, en ja, zelfs zonniger.