Direct naar artikelinhoud

Napoli blijft Vermaelen opvrijen

Napoli blijft op Thomas Vermaelen azen. De Italiaanse club, waar onder meer Dries Mertens actief is, meldde zich enkele maanden geleden officieel en wil de Rode Duivel er na het WK graag bij. De verdediger, nog één jaar onder contract bij Arsenal, wacht Brazilië af om een beslissing te nemen. "Napoli is niet de enige ploeg die geïnteresseerd is in Thomas", zegt zijn manager, Alex Kroes. Vermaelen kijkt ook in Engeland uit naar een andere club. Ook Arsenal wil graag door met zijn back-up, maar vraag is of Vermaelen zich kan schikken naar een invallersrol.

Hazard kan naar Duitsland, Spanje, Engeland en Frankrijk

BRUSSEL - Nu de uitleenperiode van Thorgan Hazard bij Zulte Waregem op zijn einde loopt, melden er zich bij zijn moederclub Chelsea almaar meer geïnteresseerden. Zowel in Londen als bij Hazards entourage liepen ondertussen aanvragen binnen van (sub)toppers uit Spanje, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Op het einde van het seizoen reist de Gouden Schoen naar Chelsea om er samen met zijn manager te bekijken welke aanbieding het meest geschikt is. De Italiaanse website CalcioMercato loste gisteren alvast de namen van Borussia Dortmund en Schalke 04. In het RTBF-programma La Tribune maakte Hazard onlangs bekend dat de Duitse en Engelse competitie zijn voorkeur genieten.

Belg van 18 grof wild in Europa

BRUSSEL - David Henen, die zaterdag zijn 18de verjaardag vierde, maakte vorige zomer op huurbasis de overstap van Anderlecht naar AS Monaco. De Monegaskische club is van plan om de optie van 2 miljoen euro van de Belgische aanvaller te lichten. In Monaco ligt een contract van vier seizoenen klaar. Het Belgische toptalent kan op veel interesse van Europese topclubs rekenen. Een niet genoemde Portugese topclub wil Henen vijf jaar aan zich binden, waarbij hij het eerste seizoen zal worden uitgeleend aan een Belgische club. Ook Lazio Roma toont interesse. Henen ligt nog tot de zomer van 2015 onder contract bij paars-wit.

Negende titel op rij voor Dinamo Zagreb

BRUSSEL - De Kroatische voetbalclub Dinamo Zagreb heeft zich voor de negende keer op rij tot landskampioen gekroond. De hoofdstedelingen hadden in eigen huis genoeg aan een 5-0 zege tegen Hrvatski Dragovoljac. Dankzij de ruime zege telt Dinamo nu 14 punten voorsprong op de eerste achtervolger HNK Rijeka. Met nog vier speeldagen te gaan kan de club uit de hoofdstad niet meer bijgebeend worden. De Kroatische voetbalcompetitie is nog maar aan zijn 23ste editie toe, maar toch kroonde Dinamo zich al 16 keer tot landskampioen.