Direct naar artikelinhoud

Vertonghen: 'Wij willen Europa League winnen'

Jan Vertonghen, terug uit blessure, steekt de borstkas vooruit. 'Wij willen op alle fronten meedoen voor de prijzen', zegt de verdediger van Tottenham. AA Gent is gewaarschuwd.

Jan Vertonghen hoopt donderdag tegen AA Gent aan de aftrap te staan. Het blessureleed ligt achter hem. Voor de tweede keer in minder dan een jaar moest hij vijf weken revalideren, nadat hij de ligamenten van de linkerenkel had afgescheurd. "Ondertussen ben ik al gewend aan die revalidaties", zei de Rode Duivel. "Ik heb hard gewerkt om zo snel mogelijk weer fit te raken. Alles verliep naar wens. Hopelijk blijf ik tot het einde van het seizoen gespaard van nieuwe kwetsuren."

Na de 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd is Tottenham uit op revanche. Geen onderschatting meer. Viceaanvoerder Harry Kane over Gent: "Die scheve situatie kunnen we wel rechttrekken. Wembley moet onze echte thuis worden." Toby Alderweireld: "Een belangrijke match voor onze toekomst."

Jan Vertonghen ging nog een stapje verder: "De trainer erkent het belang van de FA Cup en de Europa League", zei hij. "We willen in de Premier League mee doen voor de prijzen en zowel de FA Cup als de Europa League winnen. Ons team is sterk genoeg om op alle fronten mee te strijden. In 2015 verloren we de finale van de League Cup tegen Chelsea. We willen meer dan dat. Ik won redelijk wat prijzen bij Ajax en daar kan in het voetbal niets tegenop. Dit team, deze staf, deze club verdient een beker. We hebben de voorbije twee jaar enorm veel vooruitgang geboekt. Op financieel vlak kunnen we misschien niet meestrijden met de allergrootste, maar op het veld zijn we evenwaardig."

Rond Wembley, de Europese thuisbasis door de werken op White Hart Lane, waren arbeiders gisteren druk in de weer om het stadion om te toveren in een Spurs-arena. Met de clubleuze prominent op de vlaggen: durven is doen. Het lef zit al in de woorden, nu nog in de daden.