Direct naar artikelinhoud

Lefevere kritisch ondanks zege: 'Lead-out werkt nog altijd niet'

Patrick Lefevere, manager van QuickStep, beleeft alweer een uitstekende Tour met zijn ploeg. 'Ik heb geen idee waar dit eindigt', vertelde hij aan de aankomst in Troyes.

"Vorig jaar dachten we de eerste drie ritten te winnen, maar grepen we er telkens naast. Nu zitten we al aan twee zeges. Met deze moraal is alles mogelijk. Ik denk dat er geen discussie is wie in deze Tour de snelste is. Démare en Greipel hebben ook op volle snelheid kunnen sprinten, maar Marcel is de beste. Hij heeft zelfs amper een lead-out nodig, want die werkt nog altijd niet goed."

Al was daar deze keer wel een reden voor. "Trentin heeft last van de ribben. Vermote reed een hele dag op kop, dan is het normaal dat je in de finale niet veel meer kunt doen. Gilbert moest wat bekomen van de inspanning van woensdag. Brambilla en Martin zijn bezig met hun klassement. Bauer had een mindere dag. Dan schiet er niet veel volk meer over. Gelukkig was er Sabatini om Marcel in een goede positie te houden.

"Positioneren is in deze Tour even belangrijk als de trein. Trouwens, wie heeft hier nog een goede trein? Marcel trekt in zijn eentje, of toch zo goed als, zijn plan. Knap. Het maakt dat de sfeer heel goed is. Winnen brengt rust. Vorig jaar op dit moment was iedereen nerveus en heb ik een vergadering moeten bijeenroepen om iedereen tot kalmte aan te manen. Ik heb er wel ook bij gezegd dat ze alles verkeerd deden. Ook nu is de sprintvoorbereiding niet perfect, maar we winnen wel."