Direct naar artikelinhoud

Op de vlucht voor de Noordzee

Als de dijken breken Zaterdag 5/11, 20u25, NPO1

De VRT en de Nederlandse EO sloegen de handen in elkaar voor deze prestigieuze dramareeks over een hedendaagse watersnood die het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen dreigt te overspoelen.

Het verhaal begint als er zich een zware storm aandient en de Nederlandse premier de beslissing neemt om maar liefst 4 miljoen mensen te evacueren. Iedereen probeert te vluchten voor de oprukkende Noordzee en overal breekt paniek en chaos uit. Niet het minst bij de welstellende autohandelaar Robert, die have en goed aan het water verliest. Met zijn vrouw Marion en twee tienerdochters komt hij in een vluchtelingenkamp terecht en hoopt hij opgevangen te worden bij familie die in het 'droge' deel van Nederland woont. Gevangene Ronnie maakt dan weer van de ramp gebruik om de benen te nemen en zijn vrouw op te zoeken.

Hoe dat allemaal afloopt, ziet u in deze mozaïekvertelling waarin een aantal vluchtelingen worden gevolgd in hun zoektocht naar een veilig onderkomen. De regie werd toevertrouwd aan Hans Herbots (Zone stad, Het goddelijke monster) en tussen de Belgisch-Nederlandse cast ontdekt u naast Gijs Scholten van Aschat en Gooische Vrouw Susan Visser ongetwijfeld ook vaderlandse acteurs als Tom Audenaert, Tom Van Dyck, Daisy Van Praet, Ingrid De Vos en Thomas Ryckewaert.

Veelbelovende fictiereeks die eind november ook op Eén wordt verwacht en waarbij niet op een regen- en windmachine meer of minder werd gekeken.