Direct naar artikelinhoud

De pijnpunten van Peraita

Loon

Uit het rapport van de Inspectie Financiën blijkt dat Peraita de daklozenorganisatie Samusocial jaarlijks 192.705,34 euro kost. Zonder patronale lasten komt dat neer op een brutoloon van 145.805,82 euro, inclusief premies voor prestaties en overwerk.

Huis

Peraita woont in een woning van het Brusselse OCMW, die met 30.000 euro subsidies van het Brussels Gewest een renovatie onderging, een bedrag dat het OCMW moet terugbetalen aan het gewest. Dat Peraita zelf in de OCMW-raad zit, is problematisch, zo geeft ze zelf toe. Ze is op zoek naar een nieuw huis.

Reis

Dertig personen trokken eind juni op kosten van Samusocial naar het Spaanse Alicante. De Inspectie Financiën vond verschillende facturen voor de trip, waaronder één van 4.690 euro.

Werk

Normaal gezien moest het winterplan van Samusocial op 15 november van start gaan. De daklozenorganisatie weigerde echter de conventie over de opvang tussen de stad Brussel en het Gewest te ondertekenen, omdat ze financiële garanties voor de komende jaren eiste. Pas een week later kwam het tot een politiek akkoord.