Direct naar artikelinhoud

Defour verrast door selectie Rode Duivels

Na het WK belandde Defour onder het bewind van Wilmots in de vergeethoek. Martínez pakte hem er meteen weer bij, omdat hij onder de indruk was van de mentaliteit van Defour.

Bij de Rode Duivels beet Steven Defour (28) zich in het verleden vaak vast in een tegenstander. Zo houdt Wesley Sneijder nog altijd nare dromen over aan de laatste derby der Lage Landen. Steven Defour combineert voetballende kwaliteiten aan een grote dosis grinta. Een kwaliteit die we op het EK misten in de wedstrijd tegen Wales.

Toch had Defour niet verwacht dat hij meteen na zijn transfer naar Burnley weer Rode Duivel zou worden. "Toen ik de nieuwe bondscoach zag staan na onze match tegen Liverpool, was ik wel verrast", zegt Defour. "Waarschijnlijk heeft mijn transfer veel te maken met mijn selectie. De Premier League heeft aanzien. Het gaat er ook veel sneller dan in België, heb ik aan den lijve mogen ondervinden."

Defour werd tegen Liverpool en Chelsea net voor het uur gewisseld omdat hij helemaal op was. "Het was moeilijk op Chelsea", geeft hij toe. "Tegen Liverpool was ik ook kapot, nadat ik er een vrij zware week op had zitten. Ik had die week mijn fysieke testen gedaan, daarna werd er twee dagen naar Engelse normen getraind, aan 100 procent. We moeten ook eerlijk zijn: met de kwaliteiten van Burnley zal het elke week vechten zijn."

Altijd knokken

Voor het eerst sinds november vorig jaar is Steven Defour weer bij de selectie. Voor zijn laatste speelminuten moeten we teruggaan tot 13 oktober 2014, toen hij speelde in Bosnië. Roberto Martínez hamert op mentaliteit en dat is net wat de bondscoach zo beviel in Defour, toen hij hem met Burnley tegen Liverpool zag knokken. "Ik ben een speler die er altijd 100 procent voor gaat", zegt Defour. "De trainer kan altijd op mij rekenen."

Daarom deed het ook pijn dat hij bijna een jaar niet meer opgeroepen werd. "Je wilt als speler altijd het hoogst mogelijke", zegt Defour. "Het was jammer dat ik er niet bij was op het EK, maar je kunt de klok niet meer terugdraaien. Het EK is een afgesloten hoofdstuk. De coach heeft het zo ook gezegd: dit is een nieuwe start, iedereen moet vooruitkijken."