Direct naar artikelinhoud

Club Brugge voelt zich bekocht

Club Brugge verliet een feestend Anderlecht met een pak frustratie. De late penalty zette kwaad bloed bij de spelers, die zich net als een week geleden tegen Gent bekocht voelden.

Dat Almebäck wel degelijk een overtreding maakte op Mbokani, wilden ze bij Brugge niet inzien. De ontgoocheling om het late verlies van twee kostbare punten zorgde voor straffe reacties. "Neen, ik ben niet gefrustreerd", zei Jonathan Blondel. "Ik ben gedegouteerd. Ik ben er honderd procent zeker van dat de scheidsrechter geen penalty had gefloten als die fase met Mbokani aan onze kant was gebeurd. Dit is schandalig."

De middenvelder was ook boos omdat Bacca vlak voor de penaltyfase onterecht werd afgevlagd voor buitenspel. "Ik zat op de bank perfect op de lijn", zei Blondel. "Het was geen buitenspel. Vlak voordien was Lestienne ook onterecht afgevlagd."

En dus ging de speler na de match verhaal halen bij lijnrechter Patrick Plumes. Na een korte discussie leek de kleine Waal te ontploffen. "Ik kon niet geloven wat die man zei", vertelde Blondel. "Hij zei: 'Tais-toi et retourne à Mouscron, petit con'. Vinden jullie dat normaal?"

Ook Bojan Jorgacevic was kwaad. "Ik heb er maar één woord voor: Schandalig! Het is de vierde keer in deze play-offs dat de arbiter ons punten kost. Als dat met Mbokani een penalty was, dan had Bacca er zeker een moeten krijgen. In de eerste minuut werd hij duidelijk neergetrokken door Juhasz. Wij zeggen al een paar weken dat we niet meer voor de eerste plaats spelen, want die is toch gereserveerd. Wie in deze competitie tweede wordt, dat is de ware kampioen."

Bij Blondel kon er niet de minste glimlach af. "Wij verdienden de drie punten", zei hij. "We konden hier een hele goede zaak doen. Ik heb niet het gevoel dat we hier een punt gewonnen hebben, we hebben er twee verloren. En niet door onze eigen schuld."