Direct naar artikelinhoud

The Broken Circle Breakdown wint LUX Publieksprijs

The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen is de winnaar van de LUX Publieksprijs 2013. De film sleepte eind vorig jaar ook al de hoofdprijs van de LUX-competitie van het Europees Parlement in de wacht.

Filmliefhebbers over heel Europa konden tot 2 juni via de website en Facebookpagina van de LUX Prijs hun stem uitbrengen voor de drie finalisten van de competitie 2013: The Broken Circle Breakdown, The Selfish Giant en Miele.

Voormalig VRT-producer Kris Leysen overleden

Kris Leysen, gewezen producer bij de openbare omroep, is afgelopen nacht thuis in Bonheiden overleden na een lange ziekte. Hij was 66 jaar. Kris Leysen, een van de zonen van Bert Leysen, de eerste programmadirecteur televisie van het toenmalige NIR, was in de jaren 70 en 80 betrokken bij programma's als Tienerklanken. Voor dit jongerenprogramma interviewde hij culturele tenoren zoals Ramses Shaffy en Juliette Greco. Hij leidde ook de talkshow Tussen hemel en aarde. Nadien was hij actief in de reclamewereld en begon met een eigen kantoor.

Kaiser Chiefs komt in oktober naar Brussel

De Britse band Kaiser Chiefs komt op woensdag 8 oktober naar het Koninklijk Circus in Brussel. De groep, bekend van nummers als 'Ruby' en 'Everyday I Love You Less and Less', stond al vijf keer op Rock Werchter. De ticketverkoop voor het concert in het Koninklijk Circus gaat vrijdag van start.

Twee onbekende acteurs aan cast Star Wars toegevoegd

Het Star Wars-team heeft via zijn officiële website twee nieuwe aanwinsten bekendgemaakt voor de cast van de zevende film. De Amerikaanse Crystal Clarke en de Brit Pip Anderson werden uit 67.000 kandidaten gekozen om de ploeg te versterken. Ze vervoegen een cast vol Star Wars-oudgedienden en jong talent. De film zal te zien zijn vanaf december 2015.