Direct naar artikelinhoud

MAAK ZELF DE COVER

Deze week: Lotte Caerels (20).

Caerels is bachelor beeldende vormgeving aan de Gentse LUCA School of Arts, maar tekent al van sinds ze klein was. "Ik vind het moeilijk om uit te leggen hoe ik aan een resultaat kom. Ik droedel heel veel, ik teken wat in mijn hoofd komt en zo kom ik bij mijn ontwerp. Ik teken vooral op die manier, zo heb ik ook een beetje mijn eigen stijl ontwikkeld."

Ze houdt van tekenen als een manier om te communiceren. "Daarom vind ik een cover zo leuk: het is het eerste wat de mensen zien als ze een krant of tijdschrift beginnen te lezen."

Een geweldige Leftfield-fan was Caerels niet - "Ik was niet echt supervertrouwd met hun muziek, maar ik kende wel al enkele nummers" - dus zocht ze voor de cover van het verhaal over Leftfields debuutplaat Leftism haar inspiratie bij het piranha-gebit vanop de platenhoes. "Ik heb me afgevraagd hoe ik zou reageren als ik gebeten werd door een piranha. Ik ben nogal onhandig: ik zou waarschijnlijk gewoon denken dat het om een onschuldig visje gaat, tot hij in mijn vinger bijt."

Zin om zelf de Cult.opvrijdag onder handen te nemen? Stuur je portfolio naar takecover@demorgen.be