Kortsluiting zorgt voor brand in frituur

Frituur 't Meuleke in Elzestraat (Sint-Katelijne-Waver) is donderdagavond getroffen door een brand. Het frietkraam is tijdelijk gesloten.

Sven Van Haezendonck, Theo Derkinderen

Een medewerkster merkte als eerste een doordringende geur op in de frituur, op de hoek van de Liersesteenweg met de Walemstraat. "Het leek op gas, maar ik merkte het niet meteen. Toen ik het ook rook, zijn we onmiddellijk naar buiten gegaan. Je weet nooit dat er iets kan ontploffen", zegt uitbaatster Anne Jacobs.

Omdat er eerder op de dag aan de installatie in de zaak gewerkt was, nam ze contact op met de technici. "Maar toen een buurman me meldde dat er rook uit het dak kwam, heb ik de brandweer verwittigd", vertelt Jacobs.

De post Mechelen van de hulpverleningszone Rivierenland kwam ter plaatse, samen met een ziekenwagen. "Omdat er ook sprake kon zijn van gewonden door brandwonden. Dat bleek gelukkig niet het geval", zegt kapitein Michel Michiels. Uiteindelijk bleek een kortsluiting de oorzaak, waardoor isolatie in het dak vuur vatte. Omstreeks 20u was de situatie onder controle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER