Direct naar artikelinhoud

Familie Welvaert schrijft kerstverhaal

FICTIEREEKS
Eigen kweek: kerstspecial
Zondag 25/12, 21u30, Eén

De familie Welvaert begint in het West-Vlaamse Wijtschate straks aan haar derde en onherroepelijk laatste reeks avonturen. We weten inmiddels dat 'de broer van den Hollander' werd uitgeschakeld en dat Frank en Julita bevallen zijn van zoontje Franky.

Voor dit kerstverhaal wordt de klok echter even teruggedraaid en treffen we de wiet telende aardappelkwekers vlak na de eerste jaargang. De rust lijkt weergekeerd in Heuvelland en Frank en Julita zijn in blijde verwachting van hun eerste spruit. Tot het noodlot toeslaat, hun huis afbrandt en het koppel noodgedwongen zijn intrek moet nemen op de boerderij van Jos en Ria. Tot overmaat van ramp wordt de gewelddadige Lucien uit de gevangenis ontslagen en wil hij absoluut het geld recupereren dat zijn ex-vrouw Nenita heeft gestolen. Het komt hem dan ook goed uit dat de pastoor hem uitnodigt voor het kerstfeest bij Jos en Ria, waar alle poppen ongetwijfeld enthousiast aan het dansen zullen gaan.

Prettig weerzien met een razend populaire en oer-Vlaamse fictiereeks vol doldwaze misverstanden en hilarisch verkavelingsengels: "Joe kant poet joer nose in andermans menage".