Direct naar artikelinhoud

Principeakkoord tussen Kums en Anderlecht

Nieuwe ontwikkeling in het dossier-Sven Kums (29). De middenvelder van Watford, die het voorbije seizoen werd uitgeleend aan Udinese, heeft een akkoord met Anderlecht over een contract van vijf jaar.

Bronnen binnen paars-wit zijn duidelijk: zelfs over de komma's zijn beide partijen het eens. Het is nu alleen nog wachten tot algemeen manager Herman Van Holsbeeck terug is uit vakantie. Eind deze week wordt hij opnieuw in de Astridpark verwacht. Dan zullen alle cijfers en voorwaarden officieel op papier worden gezet.

Een akkoord tussen Anderlecht en Watford is er vooralsnog niet, maar ook dat lijkt een kwestie van tijd. De landskampioen heeft van de voormalige Gouden Schoen namelijk een prioriteit gemaakt, sinds het vertrek van Tielemans naar AS Monaco - de contractduur van vijf jaar illustreert dat - en beschikt over het nodige budget om Kums los te weken.

AA Gent moet dus naar alle waarschijnlijkheid op zoek naar een plan B voor zijn gewezen aanvoerder. De Buffalo's hopen stiekem nog op een ommekeer, maar dat is tegen beter weten in. Zeker omdat de spelverdeler zelf snel duidelijk maakte dat zijn voorkeur uitgaat naar een terugkeer naar het Constant Vanden Stockstadion in plaats van naar de Ghelamco Arena.