Direct naar artikelinhoud

Nog op de Belgische velden...

Saponjic en Olayinka nu al onmisbaar bij Essevee

Te groen voor Benfica en AA Gent, maar nu al van goudwaarde voor Zulte Waregem. Ivan Saponjic (19) en Peter Olayinka (21) hadden slechts één speeldag nodig om hun grote potentieel te etaleren. De lichtvoetige Saponjic trapte eerst een strafschop onverstoord door het midden. Later mikte hij oog in oog met Van Crombrugge fijntjes door de benen van de doelman. Olayinka leverde drie assists af. Vooral zijn actie bij de slotgoal was indrukwekkend. De flankaanvaller flitste voorbij Wague om dan met buitenkant rechts Coopman te bedienen.

Genk schiet wakker na rust

Waren het gouden vervangingen of begon Genk gewoon niet met de juiste basiself? We zullen coach Stuivenberg maar het voordeel van de twijfel geven. Feit is wel dat wisselspelers Naranjo (goal), Maehle (assist en pre-assist) en Schrijvers (goal) een punt redden voor hun ploeg. "Het klopt dat de wissels het verhoopte effect hadden", zei Stuivenberg na de 3-3 tegen Waasland-Beveren. "Zij hebben het wedstrijdbeeld veranderd."

Charleroi vloert Kortrijk met beproefd recept

Vorig seizoen won Charleroi liefst dertien keer met 1-0. In het nieuwe seizoen gaan ze er gewoon mee door. Balbezit voor de tegenstander, punten voor ons, dat is het credo van Mazzu. Verboom hielp even mee. Hij harkte vruchteloos met zijn rechter en trapte dan maar onbehendig met zijn linker tegen het been van Marinos. Ref Verboomen bestrafte de knulligheid.