Direct naar artikelinhoud

Lierse zet remonte verder met wereldgoal van Stef Wils

Wils: 'Dit moet het seizoen van de doorbraak worden'

'Mijn doelpunt van het jaar'

Moeskroen

Van onze medewerker

Hilde Van Malderen

Lierse leeft weer op. Na de 1-3 op Moeskroen kan Paul Put een mooie 9 op 9 op zijn rapport schrijven. Eén van de smaakmakers was Stef Wils, die als verdedigende middenvelder een goal maakte om u tegen te zeggen.

Stef Wils laat van zich spreken. In de wedstrijd tegen Moeskroen maakte hij na wat gerommel in de defensie een echte wereldgoal. Vanuit de tweede lijn haalde de verdediger uit en hij knalde de bal met zijn linker recht in de winkelhaak. Zeggen dat Wils eigenlijk rechtsvoetig is: "Tja, ik heb er niet bij nagedacht. Ik zag een mogelijkheid en ik heb geschoten." Het is voor Wils zijn eerste van het seizoen en daarmee evenaart hij meteen zijn record van vorig jaar: "Dit is mijn doelpunt van het jaar. Ik heb er vorig jaar eentje gemaakt voor Lierse, nu kan ik mijn record breken. Dit zal ik echt niet vlug vergeten." Bovendien kwam het doelpunt op het juiste moment: "Moeskroen begon te drukken. Ze joegen echt op de gelijkmaker. Met dat derde doelpunt waren we zeker van de drie punten en dat was mooi meegenomen."

Wils startte zijn carrière als pure verdediger en deed het daar niet onaardig. Hij verzamelde nationale selecties bij de -20 jarigen en de beloften. Dit seizoen moet voor hem de grote doorbraak worden: "Ferrera heeft me doorgeschoven naar het middenveld en ik denk dat dat mijn beste positie is. Ik voel me daar goed en dat heeft veel te maken met onze trainer." Paul Put kan bij hem op heel wat appreciatie rekenen: "Onder Put ben ik fysiek en mentaal sterker geworden. Ik heb hem veel liever dan Ferrera, iedereen hier trouwens. Met hem hebben we een veel beter contact. Dat is voor mij belangrijk. Je kunt altijd bij hem terecht, met om het even welk probleem en hij kan ons prima motiveren."

Ook Marius Mitu heeft op hem een enorme indruk gemaakt: "Je kunt niet beschrijven hoe zalig het is om met hem samen te spelen. Het is een echte nummer tien."

Wils is ervan overtuigd dat alles goed komt met de club: "Eigenlijk hebben we nog geen echt moeilijke momenten gekend. We hebben een paar keer verloren maar we zijn altijd rustig gebleven. Trouwens, in het begin moesten we naar Anderlecht en Brugge. Van een echt slechte seizoensstart kun je dan niet spreken."

Volgende speeldag ontvangt Lierse Charleroi en dat mag volgens Wils geen probleem vormen: "Normaal moeten we daar een twaalf op twaalf realiseren. Dan draaien we mee in de goede middenmoot en dat is de ambitie. In het begin van het seizoen heeft onze trainer iedereen apart genomen en gevraagd waar we willen eindigen. Gemiddeld was dat zo'n zevende of achtste plaats. Ik denk dat we goed bezig zijn."