Direct naar artikelinhoud

Laura Verlinden in film van Haneke

De Belgische actrice Laura Verlinden zal te zien zijn in de nieuwe film van een van 's werelds beroemdste regisseurs: Michael Haneke. Hij is bezig met de opnames van Happy End.

Die Happy End is een ironische titel. Zoveel mag duidelijk zijn. De film gaat over een bourgeoisfamilie uit het noorden van Frankrijk die te maken krijgt met een aantal tegenslagen. De migrantenproblematiek zal aan bod komen, maar is zeker niet het hoofdthema

Verlinden speelt een bijrol. Ze maakt deel uit van de familie waar het om draait. De hoofdrollen in Happy End, van tweevoudig Gouden Palm- en Oscar-winnaar Michael Haneke, worden vertolkt door Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant en Mathieu Kassovitz.

Huppert en Trintignant zaten eerder samen in Amour van Haneke. Voor Huppert is het de vierde keer dat ze met de regisseur samenwerkt. Naast Amour deed ze eerder ook al Le Temps du Loup en La Pianiste met de Oostenrijker.

Verlinden kan en mag nog niets verklappen over het project, maar wist ons wel te zeggen dat ze werd uitgenodigd voor een casting op basis van haar vertolking in Le tout nouveau testament.

We kennen de actrice onder meer van haar rol als Scarlite in Ben X van Nic Balthazar. Vervolgens was ze te zien in Loft van Erik Van Looy en speelde ze een van de hoofdrollen in de televisiereeks De smaak van De Keyser van Frank Van Passel en Jan Matthys.

Vorig jaar speelde ze nog aan de zijde van Catherine Deneuve en Benoît Poelvoorde in Le tout nouveau testament van Jaco Van Dormael. Binnenkort is Verlinden te zien in de speelfilm Storm van Dennis Bots.