Direct naar artikelinhoud

Club ontevreden met kalender play-off I

Die kalender voor play-off I kon iets beter, vindt Vincent Mannaert. In de laatste vijf matchen speelt Club Brugge immers drie keer op ver-plaatsing. 'En net in die fase ligt het zwaartepunt van de titelstrijd', zegt de manager.

Diegem, 14.16 uur. Terwijl de presentatie van de kalender voor de play-offs eigenlijk begonnen moest zijn, komen Vincent Mannaert en Herman Van Holsbeeck lachend uit de lift van hotel Van der Valk in Diegem. Ludwig Sneyers, voorzitter van de Pro League, heeft op het duo gewacht om van start te gaan.

Een goed halfuur later heeft die ontspannen sfeer plaatsgemaakt voor ernst. De kalender is dan gekend. Club Brugge-manager Mannaert houdt een ambetant gevoel over aan de uitkomst. "Positief is dat we in eigen huis beginnen en eindigen", zegt hij. "Maar ik had liever drie keer op Jan Breydel gespeeld in de laatste vijf wedstrijden, terwijl we nu drie matchen op verplaatsing hebben in die cruciale fase. Die terugronde is het zwaartepunt, dan hadden we de steun van de fans goed kunnen gebruiken."

Daarnaast wordt het programma van Club nog drukker als het zich donderdag kan plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League. Mannaert: "We willen doorgaan tegen Besiktas, ook al moet je dan twee zware wedstrijden extra spelen."

De titelstrijd wordt hoe dan ook spannend, weet Mannaert. "We zijn met vier kandidaten. Kortrijk en Charleroi reken ik bij de outsiders, al heeft de reguliere competitie me geleerd dat iedereen van iedereen kan winnen."

Beperkte verschillen

Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck leeft op goede hoop voor de play-offs. "Club heeft een moeilijke openingsmatch tegen Standard. Stel dat het daar punten verliest, dan kunnen wij na één speeldag alweer op kop staan." Tegelijk blijft hij realistisch. "Onze start is niet makkelijk, met na Charleroi verplaatsingen naar Standard en Club Brugge. Na drie wedstrijden zullen we weten waar we staan. Ik verwacht dat het klassement door de beperkte verschillen wekelijks zal veranderen."

Net als Mannaert ziet ook Van Holsbeeck vier titelkandidaten. "Mogelijk zal de laatste speeldag beslissend zijn. Ik houd uiteraard rekening met Club Brugge en AA Gent, maar ook met Standard. Wij willen alvast geen verstoppertje spelen: Anderlecht gaat voluit voor de Beker van België én de landstitel."

Kalender play-off I

Openingsspeeldag

Zondag 5 april

AA Gent - KV Kortrijk20.00

Maandag 6 april

Club Brugge - Standard14.30

Anderlecht - Charleroi18.00

►Slotspeeldag

Zondag 24 mei

Club Brugge - KV Kortrijk14.30

Anderlecht - AA Gent14.30

Standard - Charleroi14.30