Direct naar artikelinhoud

Bekende slager Dierendonck breidt uit naar Brussel

Hendrik Dierendonck opent in het najaar een nieuwe vestiging van zijn befaamde slagerij. Hij kiest voor de Brusselse Dansaertwijk, waar hippe Vlamingen thuis zijn.

Wie op zoek is naar een goed stuk vlees met reputatie, hoeft daarvoor binnenkort niet meer naar de kust te rijden. Hendrik Dierendonck is van plan om een zaak te openen in de Sint-Katelijnestraat in Brussel, in de buurt van de Beurs. Hij neemt de vestiging van de Ierse slager Jack O'Shea over, die vorige week de deuren sloot. De nieuwe ateliers zullen in de herfst openen.

Een Brussels filiaal is een jongensdroom, vertelt Dierendonck op Bruzz.be. "Ik kwam vroeger als kind vaak langs die specifieke slagerij in Brussel. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld toen het pand vrijkwam, nadat ik al een tijdje de markt afspeurde naar een geschikte locatie in Brussel."

In Sint-Idesbald bouwde slagerij Dierendonck een enorme reputatie op. Hendrik Dierendonck zette daar de zaak van zijn vader Raymond voort. De komst naar Brussel is goed nieuws voor verscheidene restaurants in de hoofdstad die het vlees van Dierendonck serveren.