Direct naar artikelinhoud

Eupen en Beveren zijn zeker van behoud

Eupen heeft zich met een zege op het veld van Lokeren verzekerd van het behoud in eerste klasse. Ook Waasland-Beveren is zeker van een jaar extra op het hoogste niveau.

Eupen speelde in Lokeren meer dan een uur met tien, maar een uitstekende doelman Van Crombrugge, fraaie goals van Ocansey en Onyekuru en een solide vijfmansdefensie brachten de ploeg uit de Oostkantons winst.

"We zijn blij dat het behoud nu vaststaat, want het was een moeilijk seizoen", zegt coach Condom. "We hebben talent, maar missen ervaring. Pas de laatste matchen vonden we het evenwicht. De filosofie van Eupen zal dezelfde blijven: we willen jonge talenten laten ontwikkelen. Maar dit seizoen is bewezen dat je ook ervaren spelers als Blondelle en Luis Garcia nodig hebt. Daarom was de komst van Brüls ook zo belangrijk voor ons."

Condom weet dat enkele van de Eupense talenten in de belangstelling staan van buitenlandse clubs. "Er zullen spelers vertrekken", zegt Condom. "Ik houd er rekening mee dat jongens als Onyekuru, Ocansey en Lazare volgend seizoen niet meer bij ons zullen spelen."

"Anderzijds moeten we ons ook versterken", vindt Condom. "Niet alleen met nieuwe talenten, maar ook met types als Luis Garcia. We willen niet nog een keer afzien zoals we dat dit seizoen hebben gedaan. Als trainer wil ik niet wachten tot de derde laatste speeldag om gered te zijn, ik wil naar boven kijken, naar de top zes."

Feest in Kortrijk

Ook Waasland-Beveren kijkt hoopvol vooruit. Een jaar lang kon het niet winnen op verplaatsing. Tot de voorbije maand. Opeens pakken de Waaslanders 9 op 9 buitenshuis en zijn ze na de zege op Kortrijk gered.

"Gered en boven Lokeren in de stand: de fans zullen blij zijn." Ook Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck glunderde in Kortrijk. "Na zo'n zwaar jaar nu al gered zijn, dan ben je automatisch opgelucht. Dit is fantastisch voor onze fans."

Een gedeelde tiende plaats op twee matchen van het einde: nooit eerder stond Waasland-Beveren er beter voor. Vorig seizoen behaalden ze 33 punten in hun beste seizoen ooit.

"We willen volgend jaar een sterkere ploeg hebben. We zullen proberen de kwaliteit van onze huurlingen (Köteles, Langil en Conté, MVS) te evenaren. Liefst door spelers definitief aan te trekken, maar soms is kwaliteit niet te betalen en moet een club als de onze huren."