Direct naar artikelinhoud

Trump kan niet meer lachen met 'Saturday Night Live'

Donald Trump lacht opeens niet meer met een van de meest legendarische humoristische tv-programma's in de VS. 'Saai en niet grappig', zo schiet hij met scherp op het populaire Saturday Night Live.

Met nog maar drie weken tot verkiezingsdag suggereert Trump opnieuw dat de presidentiële verkiezing wordt beïnvloed door "oneerlijke media". Daar rekent hij het satirische Saturday Night Live, kortweg SNL, voortaan bij.

Trump omschrijft het programma nu als een hit job, een aanval op zijn persoon. Hij ziet in het programma nieuw bewijs van een samenzwering tegen hem. "Tijd om die saaie en niet-grappige show stop te zetten", klinkt het streng. "Alec Baldwins uitvoering stinkt. Media beïnvloeden verkiezing!"

Het is niet de eerste keer dat Trump de show steelt in SNL, maar hij leek de humor al die tijd wel te kunnen smaken. In november was Trump zelfs nog te gast in de satirische liveshow. Alleen blijken de presidentiële debatten en de verkiezing wel erg dankbaar materiaal voor de makers. Het beeld dat geschetst wordt van de Republikeinse presidentskandidaat is weinig flatterend.

In de sketch van afgelopen zaterdag tackelden Alec Baldwin en Kate McKinnon de presidentiële kandidaten in hun tweede debat, met daarin vragen van de zwevende kiezers. "Hallo en welkom bij het tweede en slechtste presidentiële debat ooit", stak Cecily Strong van wal in haar rol als moderator Martha Raddatz. "Laten we aan de nachtmerrie beginnen",

waarna ze samen met haar mannelijke moderator een shot alcohol achteroverslaat.

Trump wordt erin geportretteerd als een Jaws-haai die Clinton achternazit. Sommige van de uitspraken zijn zo absurd dat ze van de presidentskandidaat zelf zouden kunnen komen. "Ik hou van kinderen, oké. Ik hou zoveel van ze dat ik ermee zou trouwen." Of over Clinton: "Ze heeft zoveel misdaden gepleegd dat ze zwart kon zijn."

In een andere sketch in dezelfde aflevering wordt zijn familieband op de korrel genomen met een parodie op Beyoncés 'Sorry'. "Ik stond de hele campagne aan jouw zijde", zegt de valse Melania Trump. "Maar ik kan het niet meer aan."