Kind verloren gelopen? Redders verspreiden foto via zeven schermen

© jve

De reddingsdienst van Blankenberge verspreidt foto’s van verloren gelopen kinderen via schermen op het strand. Met een druk op de knop kan de reddingsdienst een opsporingsbericht verspreiden over een strook van twee kilometer. Sinds het systeem in werking is, werd het al drie keer succesvol ingezet.

JUNIOR VERBEEKE

De reddingsdienst van Blankenberge pakt uit met een opmerkelijke primeur: hij speurt verloren gelopen kinderen op via grote schermen bevestigd aan de strandpaviljoenen. Sinds het volledige strand van Blankenberge werd voorzien van draadloos internet, kan de reddingsdienst met een simpele druk op de knop een foto verspreiden van een verloren gelopen kind. Op die manier kan de zoektocht naar zo'n kindje veel efficiënter gebeuren. Sinds het systeem operationeel is, werd het al drie keer gebruikt. De resultaten zijn werkelijk verbluffend: telkens het systeem werd ingezet, werd het kind in kwestie binnen de tien minuten herenigd met de ouders.

“Visuele herkenbaarheid is heel belangrijk bij het opsporen van een kind. Een omschrijving zonder foto kan meteen van toepassing zijn op honderden kindjes en is dus eigenlijk niet zo efficiënt”, zegt hoofdredder Tom Cocle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen