Direct naar artikelinhoud

Mertens best scorende Belg in buitenland

Dries Mertens schoot gisteren tegen Torino zijn 25st competitiegoal binnen en mag zich de best scorende Belg ooit in het buitenland noemen.

De teller van AS Roma-spits Edin Dzeko staat op 27 goals. En daar blijft hij voorlopig op staan, want de Bosniër is niet fit. Hij ontbrak gisteravond met een kuitblessure in de kraker tegen Juventus.

Dries Mertens maakte van de gelegenheid gebruik om de kloof te verkleinen: hij trok zijn doelpuntensaldo op tot 25 goals. Met zijn rechter nam hij doelman Hart in de korte hoek te grazen. De Engelse keeper moest zich in totaal vijf keer omdraaien: 0-5, Mertens gaf ook twee assists.

Napoli zit al aan 46 uitgoals, een evenaring van het 67 jaar oude record van Juventus. Met zijn 25ste goal mag Dries Mertens zich nu de best scorende Belg aller tijden noemen bij een buitenlandse club. Luc Nilis sloot het seizoen 1998-99 bij PSV af met 24 competitiegoals. Ook Romelu Lukaku zit nu Everton aan dat getal - hij heeft nog één match, zondag op Arsenal, om Mertens te overtreffen. Mertens zelf krijgt in Napels nog Fiorentina op bezoek en moet op de laatste speeldag nog naar Sampdoria.

In de Serie A is hij nu al met ruime voorsprong de trefzekerste Belg ooit: Luis Oliveira kwam in 1996 met Cagliari en in 1998 met Fiorentina niet verder dan vijftien goals.