Direct naar artikelinhoud

Zwarte doos Russisch vliegtuig terecht

Duikers hebben in de Zwarte Zee een zwarte doos gevonden van het Russische militaire vliegtuig dat zondag crashte in de buurt van Sotsji.

"Twee andere zwarte dozen bevonden zich in de staart van het vliegtuig. Die werden nog niet gevonden", zegt een bron binnen de ordediensten. Het nieuws is bevestigd door het Russische ministerie van Defensie.

"De flightdatarecorder is om 5.42 uur gevonden op ongeveer 1.600 meter van de kust op een diepte van 17 meter", luidt het. Het apparaat wordt nu overgebracht naar Moskou, waar het zal worden onderzocht door het onderzoeksinstituut van de Russische luchtmacht. Dat kan een paar weken in beslag nemen.

Bij de crash van de Tupolev Tu-154 kwamen 92 mensen om het leven. Gisteren hebben reddingsteams nog twee lichamen gevonden. Naast delen van de romp en de staart van het vliegtuig zijn er nu dertien lichamen gevonden.

De Tupolev Tu-154 stortte zondagochtend kort na het opstijgen in Sotsji neer in de Zwarte Zee. De meeste inzittenden waren leden van het bekende Russische Alexandrov Ensemble, dat op weg was naar de troepen in Syrië om hen te entertainen.