Direct naar artikelinhoud

Guardiola gaat door het lint na exit in Champions League

Na de uitschakeling in de Champions League tegen Atlético Madrid is coach Pep Guardiola in de clinch gegaan met de medische staf van Bayern München.

Het Duitse Bild weet dat Pep Guardiola in de kleedkamer uithaalde naar enkele kinesisten. Daarbij zou het bijna tot een vechtpartij gekomen zijn, die slechts vermeden werd door een tussenkomst van Franck Ribéry. Guardiola ontkende het incident op een persconferentie niet.

"Godin (die de heenmatch miste door een verrekking, RN) is bij Atlético weer fit. Waarom slagen jullie daar nooit in? Waarom duurt het bij onze geblesseerden altijd zo lang?", zou Guardiola de kinesisten verweten hebben. Een van hen liet dat niet over zich heen gaan. "Je hebt het recht niet om dit te zeggen. Je hebt alle spelers ter beschikking, op Robben en Badstuber na." Guardiola spreekt van een mol in de kleedkamer. "Wie dit heeft gelekt, wil mij beschadigen."

Het is niet de eerste keer dat de Spaanse coach in aanvaring komt met de medische staf van Bayern. In april van vorig jaar nam clubdokter Müller-Wohlfahrt ontslag na meer dan dertig jaar dienst. Ook met diens opvolger Volker Braun had Guardiola eind vorig jaar al een conflict.