Direct naar artikelinhoud

Standard krijgt zware sanctie na supportersrellen

Eén match achter gesloten deuren, een forfaitnederlaag en een boete van 5.000 euro. Dat houdt Standard over aan de incidenten die ertoe geleid hebben om het duel tegen Zulte Waregem stop te zetten. De Rouches gaan in beroep tegen die straf.

Teammanager en clubadvocaat Pierre Lochte was naar Brussel afgezakt met slechts één doel: wedstrijden achter gesloten deuren vermijden. Volgens Lochte was dat vooral een straf die de club en de vele onschuldige toeschouwers zou treffen.

Een slag die Standard niet thuis haalde. De bondsprocureur vroeg de Geschillen- commissie om de Rouches te bestraffen met twee duels achter gesloten deuren, maar die oordeelde dat een tweede match zonder fans "buiten proportie zou zijn omdat de fysieke integriteit van de fans en spelers nooit rechtstreeks in gevaar kwam". Zo werd enkel een voorwaardelijke straf uit 2012 in een effectieve straf omgezet. Standard kreeg twee jaar geleden al straf van één match achter gesloten deuren met uitstel omdat de fans tegen Anderlecht rookbommen op het veld hadden gegooid.

Zo zou de match tegen KV Kortrijk (op 30 november) zonder publiek moeten afgewerkt worden, maar Standard besloot om in beroep te gaan bij het Arbitragehof (BAS).