Direct naar artikelinhoud

City betaalt 32 miljoen voor Jesus

Manchester City heeft met Gabriel Jesus (19) nieuw aanvallend talent gekocht. De Braziliaan komt over van Palmeiras en tekende een contract tot 2021.

Gabriel Jesus speelt momenteel voor het Braziliaanse Palmeiras en zal nog tot december 2016 voor de club uit São Paulo blijven spelen. Jesus sluit dan in januari 2017 aan bij de selectie van trainer Pep Guardiola. Met de overstap is volgens Engelse media een bedrag van 32 miljoen euro gemoeid.

"Manchester City is een van de beste clubs ter wereld, dus ik ben heel blij om hier te tekenen", vertelt de jonge aanvaller op de website van de Citizens. "Ik kijk ernaar uit om de City-fans te tonen wat ik in mijn mars heb."

Ook sportief directeur Txiki Begiristain toont zich tevreden met de komst van Gabriel Jesus. "Hij is een van de meest veelbelovende spelers in het internationale voetbal en heeft een erg spectaculaire stijl."

Jesus vertoeft momenteel in Brazilië om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. Samen met Barcelona-vedette Neymar, moet hij Brazilië een eerste gouden medaille ooit in het voetbal bezorgen.

Het is de al zesde zomertransfer van City. Eerder maakten ook Sané, Gundogan, Nolito, Zintsjenko en Mooy de overstap naar de club van Rode Duivels Kompany en De Bruyne.