25 kinderen en twee begeleiders naar ziekenhuis op sportkamp in Blankenberge

Op een sportkamp in Blankenberge zijn 27 kinderen en twee begeleiders ziek naar het ziekenhuis gebracht.

sdv

Er waren honderd kinderen aanwezig in het centrum van Sport Vlaanderen. De zieke kinderen werden naar vijf verschillende ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Medisch rampenplan werd afgekondigd meldt VRT.

“De kinderen waren ‘s nachts onwel geworden”, zegt de plaatselijke brandweercommandant. “Ze moesten overgeven, hadden pijn in de maag en diarree. Het lijkt om een voedselvergiftiging te gaan.”

De kinderen kwamen uit twee verschillende scholen: het Sint-Lutgardis uit Brasschaat en De Zonnevlier uit Vlierzele, een deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem. Wellicht kunnen de zieke kinderen vandaag allemaal naar huis.

De ouders van alle kinderen, ook van de kinderen die niet ziek zijn geworden, werden ingelicht door de scholen. Zij worden door de schooldirecties, de brandweer en het Rode Kruis opgevangen in het sportcentrum. Zo goed als alle zieke kinderen zijn al terug naar huis vertrokken. Een groot deel van de kinderen werd door hun ouders opgehaald. De overige kinderen worden met bussen teruggebracht naar Vlierzele/Sint-Lievens-Houtem en Brasschaat. Een 3-tal kinderen en 1 begeleidster moeten voorlopig nog in het ziekenhuis blijven voor observatie.

De gemeentelijke veiligheidscel volgde de situatie ter plaatse op, onder leiding van burgemeester Patrick De Klerck. We wensen alvast beide schooldirecties te bedanken voor de vlotte opvolging, alsook de inzet van Rode Kruis, brandweer, politie, Bloso-directie, de diverse ziekenhuizen en de overige medewerkers van het crisisteam”, aldus de burgemeester.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen