Direct naar artikelinhoud

'Wistjedatjes' en een BV-supermacht

Twee tot de zesde macht zondag 24/1, 20u25, Eén

Op nieuwe programma's van zijn productiehuis Koeken Troef is het voorlopig nog even wachten, maar toch is Bart De Pauw nadrukkelijk aanwezig op de openbare omroep. Hij is niet enkel te bezichtigen als de valse Iwein in de herhaling van het fantastische Quiz me Quick, maar mag voor de vierde keer alweer de onhandige en wist-je-datjes spuiende quizmaster spelen in Twee tot de zesde macht.

Het recept van dit vrolijke spelletje is bekend. Twee teams onbekende Vlamingen nemen het op tegen een elke week wisselend BV-duo, dat deze keer gerekruteerd wordt uit een 'supermacht' van maar liefst 26 exemplaren. De ploeg die na vier spelrondes over het beste reactievermogen en parate kennis beschikt, en zo als eerste 150 seconden verzamelt, verdient een ticket voor de finale waarin een gooi kan worden gedaan naar de hoofdprijs van 10.000 euro.

Pretentieloos en onderhoudend brokje zondagavondvertier waarin door de wol geverfde Twee tot de zesde macht'ers Tom Waes en Jeroen Meus als eersten en voor het goede doel de arena betreden om zich te meten met de vooralsnog anonieme teams van Lotte & Peter en Jelle & Filip.