Direct naar artikelinhoud

Goffin versiert topduel tegen Federer

Als bonus voor zijn eerste achtste finale op de Australian Open krijgt David Goffin zondag een duel met Roger Federer voor de kiezen. 'Ik ga proberen het hem een beetje lastig te maken.'

Belgisch weer in Melbourne en dus voelde David Goffin zich thuis in de Hisense Arena. De 25-jarige Luikenaar kwam als een speer uit de startblokken: 6-1 op 23 minuten. De 22-jarige Dominic Thiem werd compleet overbluft.

De Oostenrijker wordt evenwel een mooie toekomst voorspeld en zette die aanbeveling kracht bij door goed te beginnen serveren, reclame te maken voor zijn backhand en zijn vriend Goffin achteruit te duwen. Thiem is echter nog jong van geest en bevestigde dat door niet door te duwen in set drie. Goffin kreeg de kans om uit te serveren bij 5-4, maar kon de setwinst pas via de tiebreak veiligstellen.

300 grandslamzeges

"Het was een goed gevecht", zei Goffin bij Sporza. "In de eerste set heb ik geprobeerd hem meteen bij de keel te grijpen en dat heeft ook gewerkt. In set drie speel ik gelukkig een goede tiebreak, waarbij de start heel belangrijk was. Ik had het wel moeilijk om afstand te nemen op het einde van de sets, maar dat is normaal omdat hij natuurlijk een sterke speler is."

Als cadeau voor zijn progressie mag Goffin voor de vierde keer proberen de mythische Roger Federer te ontmantelen. "Net als in de achtste finale van Roland Garros, drie jaar geleden, heb ik niets te verliezen", wist Goffin. Federer zal de Belg alvast niet onderschatten. "Goffin kan heel goed tennissen", zei de Zwitser, die tegen Grigor Dimitrov al zijn driehonderdste zege op een grandslamtoernooi boekte. Dat respect is wederzijds. Goffin: "Hij maakt nog altijd indruk met zijn professionalisme."