Direct naar artikelinhoud

Chelsea lijdt eerste verlies

Zo snel kan het gaan. Chelsea leed bij Newcastle zijn eerste nederlaag van het seizoen en plots zit Man City in de slipstream. De kampioen verloor ster Agüero met een serieuze knieblessure.

The Blues, zonder sleutelspeler Nemanja Matic, stuitten op Newcastle. De eerste nederlaag in vijftien wedstrijden. Chelsea nam een aardige start, maar scoorde niet en zo kroop een goed verdedigend Newcastle in de match. Op de tegenaanval sloeg Papiss Cissé twee keer toe. Eden Hazard trof de paal, Drogba zorgde nog even voor hoop met de eerredder, maar ook in zes minuten extra tijd slaagde Chelsea er niet meer in een punt te pakken.

Na enkele minuten moest Sergio Agüero tegen Everton met een knieblessure naar de kant. "Schade aan de ligamenten", wist trainer Pellegrini. Hoe erg die is moet in de komende dagen blijken, maar City lijkt de beste speler van de Premier League voor een lange periode kwijt te zijn. Zonder zijn sterren zette City wel Everton opzij. De penalty voor de thuisploeg, die de match uiteindelijk besliste, was licht.