Direct naar artikelinhoud

OHL in beroep tegen schorsing Ruytinx

OH Leuven heeft beslist om in beroep te gaan tegen de vier speeldagen schorsing die Bjorn Ruytinx opgelegd kreeg na zijn 'onbetamelijk gedrag' in de wedstrijd OHL-Standard. De Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Betaald Voetbal buigt zich morgen over het beroep.

OHL voert hogere belangen aan om in beroep te gaan. "Ons beroep houdt geen rechtvaardiging in voor de fout van Ruytinx", zegt OHL-woordvoerder Chris Vandebroeck. "Deze fout kan echter niet op deze manier - zonder respect voor de bestaande reglementering -bestraft worden. Het eenmalig gebruiken van een achterpoortje in de reglementering - bestraffen van onbetamelijk gedrag om een speler te schorsen voor een fase die door de scheidsrechter al werd beoordeeld - zal in de toekomst aangegrepen worden om élke betwistbare fase na de wedstrijd in vraag te stellen. Bovendien is het onaanvaardbaar dat een gelaatsuitdrukking als argument voor de bestraffing wordt gebruikt. Blijkbaar wordt een lach even streng bestraft als een slag. De bondsprocureur verklaarde bovendien dat hij dit achterpoortje in de toekomst niet meer wil gebruiken. Maar in deze zaak dus wél. Dat is pure willekeur en betekent dat de argumentatie op los zand is gebaseerd. Dit is een rechtsstaat onwaardig."

Ruytinx trainde gisteren overigens voor het eerst sinds het incident weer met de groep mee. In de wedstrijdjes 6 tegen 6 werd trouwens opvallend weinig in duel gegaan en haast niet getackeld. 'El Toro' werd aangemoedigd door zijn maats en na een 'slapstickgoal'' - de bal ging via de paal en Logan Bailly in doel - verscheen er een grijns op zijn gelaat. "Niet grijnzen, Bjorn!", riepen enkele ploegmaats hem toe. Ruytinx reageerde met een flauw glimlachje en kreeg een knuffel van Bailly.