Direct naar artikelinhoud

Meersman: 'Geen seconde getwijfeld om te stoppen'

Hij was klaar om potten te breken bij Fortuneo-Vital Concept, maar eind december werd de droom van Gianni Meersman doorprikt. Uit een routineonderzoek bleek dat zijn hartritmestoornissen een gevaar vormden voor zijn gezondheid.

De 31-jarige Meersman zette noodgedwongen een punt achter zijn carrière en daar kwam hij in Sportweekend op terug. De hartritmestoornissen werden al enkele jaren geleden vastgesteld. Initieel vormden die geen gevaar voor de gezondheid, maar dat is inmiddels wel.

"De eerste twee weken kon ik redelijk makkelijk omgaan met mijn beslissing. Maar de voorbije dagen heb ik het lastiger", aldus Meersman. "De meeste van mijn wielervrienden vertoeven nu in het buitenland en het doet pijn om hun foto's te zien."

"Op 27 december kreeg ik een mail met het slechte nieuws en sindsdien heb ik niet meer gefietst. Ik weet zeker dat ik morgen een vergunning zal krijgen als ik dat wil, maar ik heb geen seconde getwijfeld om te stoppen. Ik heb een dochtertje van zes jaar en ik wil geen risico's nemen door nog op de fiets te kruipen."

Meersman gaf aan trots te zijn op zijn palmares, maar de ex-poulain van Patrick Lefevere kijkt vooruit. "Ik zou graag jonge renners helpen om hun wielerdroom waar te maken. Dat zou me liggen, denk ik", aldus Meersman.