Direct naar artikelinhoud

India plant 66 miljoen bomen in twaalf uur

In India zijn afgelopen zondag 66 miljoen bomen geplant in nog geen 12 uur tijd door anderhalf miljoen vrijwilligers. Het gaat om een wereldrecord.

In het klimaatakkoord van Parijs heeft India toegezegd voor het jaar 2030 het aantal bossen te hebben uitgebreid met minstens 95 miljoen hectare. Met die 66 miljoen stuks schuift India aardig op. Het wereldrecord van zondag verbrijzelde het record van vorig jaar, ook al uit India. Toen plantten vrijwilligers in slechts een dag tijd ruim 50 miljoen bomen in Uttar Pradesh. Het nieuwe record, geplant in de centraal gelegen deelstaat Madhya Pradesh, moet wel nog erkend worden door Guiness World Records. Binnen enkele weken wordt het resultaat van de officiële telling verwacht.

Trump niet, wij wel

India is momenteel de op twee na grootste vervuiler als het gaat om CO2-uitstoot, na China en de Verenigde Staten. Nadat vorige maand Donald Trump liet weten niet van plan te zijn de afspraken van Parijs na te leven, herhaalde de Indiase premier Narenda Modi nog maar eens dat India dat wél is. De Indiase regering plant 6,2 miljard euro aan investeringen in hernieuwbare energie.

Na de boomplantactie van afgelopen zondag zei Modi op twitter: "Met het planten van bomen dienen we niet alleen Madhya Pradesh, maar de hele wereld."