Direct naar artikelinhoud

De Weert leidt beloften na ontslag Dubois

Jean-Pierre Dubois is niet langer bondscoach van de Belgische beloften. Zijn taak wordt overgenomen door Kevin De Weert.

De samenwerking met de Belgische wielerbond werd "in onderling overleg" beëindigd. Dubois (48) lag onder vuur na een tegenvallend wereldkampioenschap in Bergen. De Belgen kwamen er niet verder dan een vijftiende plaats van Bjorg Lambrecht. "Het WK is niet de aanleiding voor dit ontslag", zegt Jos Smets, directeur van de wielerbond. Ook op het Europees kampioenschap bleven de beloften onder de maat.

Concreet verwijt Smets Dubois dat hij zich als coach niet boven de renners stelt. "Als bondscoach moet Dubois nauwer toezien op het programma van zijn renners. Hij moet zeggen: dit kan wel en dit kan niet", zei Smets in La Dernière Heure.

Een ontslag hing niet in de lucht. "Mijn doel is deze job zo lang mogelijk uit te oefenen", zei Dubois half oktober nog in La Nouvelle Gazette. Dat bleek dus nog vijf weken te zijn. Smets: "Dit ontslag gaat over het verleden, maar ook over hoe hij de toekomst zag. We zaten niet op dezelfde golflengte."