Direct naar artikelinhoud

Djokovic en Nadal lijken fit voor eerste grand slam

Het was een opgeluchte Novak Djokovic die gisteren, voor het eerst sinds zijn kwartfinale op Wimbledon en een pauze van zes maanden omwille van een elleboogblessure, op een tennisbaan stond. Met 6-1 en 6-4 klopte de Serviër op de Kooyong Classic meteen Dominic Thiem. Twee bemerkingen wel: het ging hier om een demonstratietornooi en de Oostenrijker had de voorbije dagen met ziekte in bed gelegen.

Toch toonde Djokovic zich erg opgetogen. "Dit was een geweldige start, het voelt goed om weer op een tennisbaan te staan", zei de 30-jarige ex-nummer één van de wereld. "Ik kan niet stoppen met glimlachen, zo gelukkig voel ik me. Maar tegelijk wil ik niet te veel vertrouwen tonen, ik kan nog niet zeggen dat mijn elleboog 100 procent is."

Later op de avond verloor Djokovic op de Tie Break Tens, een ander showtoernooitje in Melbourne Park, van de vorig jaar afgezwaaide Lleyton Hewitt. Tomas Berdych haalde het in de finale van Rafael Nadal, die eveneens een goede indruk naliet. Hij mocht met ruim 200.000 euro naar huis.

Nog dit: Stan Wawrinka, die in de winter aan zijn knie geopereerd werd, gaf op het laatste ogenblik verstek voor het evenement gisterenavond en lijkt dan ook onzeker voor de Australian Open.